MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

IPL Pigment Behandeling bij Dermavisie

Pigmentvlekken zijn vlekken op de huid met een verhoogde mate van pigmentatie. Dit uit zich als een lokale donkere verkleuring. Deze ontstaan vaak door chronische blootstelling aan Uv-straling van zowel de zon als de zonnebank. Als gevolg hiervan ontstaat er een verstoring in de pigment producerende cellen, waardoor ze zich niet meer gelijkmatig delen en het pigment niet meer gelijkmatig verspreiden. Hierdoor neemt de aanwezigheid van pigment in alle lagen van de opperhuid toe. Deze vlekken zijn daarom ook vaak aanwezig op delen van het lichaam die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals op de handruggen, op de borst en op het gezicht. Daarnaast kan het ontstaan van pigmentvlekken ook worden beïnvloed door hormoonschommelingen en/of lokale ontstekingen of beschadigingen. Bepaalde pigmentvlekken kunnen ook al aanwezig zijn bij de geboorte.

Lees verder

Hoe werkt een pigmentbehandeling?

Om de pigmentvlekken effectief en veilig te verwijderen wordt een IPL apparaat gebruikt, de M22 of de Harmony Lite. Deze apparaten werken op basis van licht met een bepaalde golflengte. Deze golflengte richt zich specifiek op het doelweefsel, in dit geval melanine (pigment), en verwarmt deze. Als gevolg van deze warmte wordt het weefsel gecontroleerd verbrand. Hierdoor ontstaat er een klein korstje, dat vervolgens vanzelf afvalt.

Wat kunnen we ermee behandelen?

Diverse pigmentvlekken kunnen met de M22 en de Harmony Lite behandeld worden:

  • Ouderdomsvlekken
  • Poikyloderma van Civatte / Zonnehals
  • Sproeten
Boek afspraak

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje en wordt er een laagje gel aangebracht ter geleiding van het licht. Vervolgens wordt het behandelkopje (3 cm bij 1 cm) op de huid geplaatst en start de behandeling. U voelt een kort prikje tijdens de puls. De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm aan en is er roodheid zichtbaar. Daarnaast kan er lichte zwelling aanwezig zijn. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren weer weg. De meeste mensen merken dat de pigmentatie eerst donkerder wordt. Dit is het teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot enkele weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment; bij diep pigment duurt dit langer. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up.

Het resultaat

De resultaten zijn snel zichtbaar. De storende pigmentvlekjes zijn direct na de behandeling vaak al wat donkerder van kleur. Dit komt doordat het pigment naar boven in de huid gehaald wordt, waarna het langzaam verdwijnt door de natuurlijke afschilfering van de huid.  Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken voor een optimaal resultaat. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe makkelijker resultaat te behalen is. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen, de uitgebreidheid van de pigmentvlekken en de gevoeligheid van uw huid voor de ontwikkeling van pigmentvlekken.