MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Definitief ontharen bij Dermavisie

Wilt u zich in de zomer niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes, heeft u altijd last van ingegroeide haartjes of moet u dagelijks scheren? Dan kan definitief ontharen voor u een oplossing zijn!

Definitief ontharen in het gelaat wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit uw aanvullende pakket. Neemt u voor de hoogte van uw vergoeding even contact op met uw zorgverzekeraar of check uw polis.

Lees verder

Ongewenste beharing

Ongewenste beharing komt zowel voor in het gelaat als op het lichaam en kan in verscheidene gradaties aanwezig zijn. Er kan sprake zijn van een normale, natuurlijke haargroei dat als cosmetisch storend wordt ervaren of van overbeharing. Vormen van overbeharing zijn bijvoorbeeld: hypertrichose en hirsutisme. Ook bij ingroeide haartjes kan definitief ontharen een uitkomst zijn. 

Heeft u lichte haartjes in het gelaat?

Witte, grijze, blonde en rossige haartjes bevatten geen of te weinig pigment en kunnen niet effectief behandeld worden door middel van licht -en lasertherapie. Dat kan wel door middel van elektrische epilatie. Hierbij wordt er met een heel klein naaldje in het haarzakje gegleden, waarna door middel van stroom het haarzakje wordt vernietigd.

Boek afspraak

Hoe werkt definitief ontharen?

Voor de behandeling is het van belang om te weten dat haren een groeicyclus doorlopen, waarbij drie verschillende fasen te onderscheiden zijn. Alleen in de groeifase reageren de haren optimaal op de behandeling. De haarwortel (met pigment) bevindt zich op dat moment diep in het haarzakje. Dit is nodig om de haarzakjes te kunnen vernietigen.

Het licht van het ontharingsapparaat heeft namelijk een bepaalde golflengte die zich specifiek richt op het pigment (melanine) in het haartje. Als gevolg hiervan warmt het pigment zich op. Deze warmte wordt via het haartje naar het haarzakje geleidt. Doordat er in één keer erg veel warmte ontstaat in het haarzakje, wordt het haarzakje vernietigd. Gezien niet alle haartjes zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, wordt er bij iedere behandeling een serie haren vernietigd. Om deze reden zijn er meerdere behandelingen nodig.

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje en wordt er een laagje gel aangebracht ter geleiding van het licht. Vervolgens wordt het behandelkopje (3 cm bij 1 cm) op de huid geplaatst en start de behandeling. U voelt een kort prikje tijdens de puls en u kunt een verbrande geur ruiken. De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm aan en is er roodheid zichtbaar. Rond de haarzakjes kan wat zwelling aanwezig zijn. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren weer weg. Volgens zullen de behandelde haren binnen 2 weken uitvallen. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up.

Het resultaat

Na iedere behandeling is er wat verbetering zichtbaar. De haren worden minder in aantal, komen langzamer terug en zijn dunner. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandeling nodig, met een interval van 6 tot 8 weken, om alle haren in groeifase te hebben behandeld. De vernietigde haarzakjes blijven weg. Echter kunnen er onder invloed van veroudering, hormonen en medicijnen nieuwe haarzakjes geactiveerd worden.