MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Permanente make-up bij Dermavisie

Bij permanente make-up wordt inkt onder het huidoppervlak aangebracht. Zo kan je makkelijk je wenkbrauwen of eyeliners er perfect uit laten zien.

Lees verder

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens het aanbrengen van permanente make-up worden er met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht.

PMU van de wenkbrauwen
De wenkbrauwen worden gezet door middel van de 3D Hairstroke techniek. Hierbij worden er met pigment hele fijne haartjes nagebootst op de huid om wenkbrauwen op te vullen of in zijn geheel aan te brengen. Het 3D effect zorgt voor een natuurlijk resultaat. De lijntjes zijn doorgaans niet te onderscheiden van echte haren. Ook aan de vorm en kleur wordt veel aandacht besteedt, zodat het een zo natuurlijk mogelijk effect heeft.

PMU van de ogen
De ogen kunnen we meer laten spreken of optisch groter laten lijken, door het zetten van een eyeliner boven en/of onder de ogen. Hierbij wordt het pigment strak tegen de wimperrand geplaatst, wat resulteert in een natuurlijke en volle oogopslag. De huidtherapeut geeft u alvorens advies over welke eyeliners het beste bij u en uw ogen zouden passen.

Zijn er complicaties mogelijk?

De inkt-, pigmentstoffen en werkwijze die Dermavisie toepast bij het zetten van permanente make-up, voldoen aan de strenge eisen van de GGD. Ernstige complicaties zijn daarom uiterst ongewoon. Soms heeft men wat langer last van zwelling dan gemiddeld. Deze verschijnselen trekken altijd bij. Complicaties als infecties kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast worden uw wensen besproken qua kleur en vorm.

Tijdens de behandeling

Voordat de behandeling gaat starten zal de huid worden verdoofd met een verdovende zalf. Dit zorgt ervoor dat de behandeling goed te verdragen is. Dermavisie werkt met het apparaat van Biotek. Biotek staat wereldwijd bekend om de hoogste kwaliteit van permanente make-up benodigdheden. Op het apparaat wordt een steriele naaldmodule geplaatst. De naald dompelen we in de pigmentatie vloeistof. Vervolgens gaan we met het puntje van de naald over de huid, waar deze het pigment op de gewenste locatie afgeeft aan de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling zal er een herstel bevorderende crème worden aangebracht. De huid voelt direct na de behandeling warm aan en ziet er mogelijk licht rood uit. Bij sommige mensen kan er na het zetten van een eyeliner lichte zwelling ontstaan van het ooglid. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. De roodheid trekt gemiddeld na twee uur weg. De gehele herstelperiode van de huid is ongeveer 14 dagen.

 
Adviezen

Voorzorg

  • Zorg dat de huid in tact is. Er mogen geen wondjes of zonnebrand op het te behandelen gebied aanwezig zijn.
  • Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.
  • Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloed verdunnende medicatie (bv: Aspirine, Aspegic, Sedergine.) innemen. Pijnstillers met paracetamol (Dafalgan, Perdolan, panadol) zijn toegestaan .

Behandeldag

  • Op de dag van de behandeling gelieve geen gebruik te maken van crème of make-up op het te behandelen gebied.
  • Bij het zetten van eyeliner gelieve geen lenzen te dragen.

Nazorg

  • Verzorg de huid nadien met de verkregen herstellende crème.
  • Gebruik 14 dagen geen make-up op het behandelde gebied.
  • Krab of trek niet aan eventuele schilfertjes om eventuele littekenvorming of onregelmatige pigmentatie te voorkomen.
  • Reinig gedurende 2 weken na de behandeling het gepigmenteerd gedeelte niet met zeep, shampoo of een reinigingsmelk. Haren dienen tijdens het douchen achterover uitgespoeld te worden.
  • Vermijd tevens de eerste 2 weken de zon en zonnebank (Uv-straling), zee, sauna, whirlpool, jacuzzi en zwembad.

Het resultaat

Direct na de behandeling ziet u al effect. Binnen enkele dagen/weken na de behandeling zal echter, door de natuurlijke afschilfering van de huid, het pigment wat lichter worden. Tijdens de vervolgbehandeling kunnen de vorm, kleur en intensiteit worden bijgewerkt waar nodig. Doorgaans is bij 90% van de mensen twee behandelingen afdoende. Echter kan het voorkomen dat de mate van inkapseling van het pigment minder goed is en er een derde behandeling noodzakelijk is. Hiervoor rekenen wij een vergoeding van €49,00.

Permanente make-up vervaagt in de loop der tijd, dit komt door een natuurlijk afschilferproces van de huid en door interne of externe factoren. Dit is per individu verschillend en varieert van maanden tot jaren. Wenkbrauwen worden doorgaans eerder bijgewerkt dan een eyeliner.

Voor en na foto’s

Direct een afspraak maken?