MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Huidoneffenheden verwijderen bij Dermavisie

Storende plekjes, vlekjes of bultjes? Laat ze bij Dermavisie effectief en veilig verwijderen door middel van coagulatie! Er bestaan erg veel verschillende onschuldige huidoneffenheden. Deze kunnen ontstaan onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht, het verouderingsproces of erfelijke aanleg. Deze ‘goedaardige huidtumoren’ komen veel voor en kunnen vaak goed behandeld worden.

Lees verder

Hoe werkt de behandeling?

Huidoneffenheden verwijderen doen wij door middel van coagulatie. Door middel van een minuscuul (steriel) naaldje, wordt er een elektrisch stroompje in het weefsel gebracht. Als gevolg hiervan stollen de eiwitten hierin, met als resultaat dat het plekje, vlekje of bultje wordt vernietigd. Dit wordt vervolgens opgeruimd of afgestoten door het lichaam.

Boek afspraak

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Tevens worden uw huidoneffeheden geanalyseerd en beoordeeld. Indien nodig wordt er verwezen naar een huisarts of dermatoloog.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling kunt u lokaal een warm of prikkend gevoel ervaren. Dit kan als gevoelig worden ervaren, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Onder deze korstjes wordt een nieuwe, egale huid aangemaakt. De korstjes zullen er vervolgens binnen enkele dagen vanzelf afvallen. Probeer niet te krabben aan de korstjes om eventuele littekenvorming te voorkomen. Na gemiddeld 2 weken zal de huid weer helemaal genezen zijn, zonder littekenvorming. In het begin kan de nieuwe, jonge huid wat rozig van kleur zijn. Dit kleurt vanzelf weer bij naar uw eigen huidkleur. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up.

Het resultaat

Nadat de huid is hersteld, is de huid gladder en egaler. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de huidafwijkingen. De meeste huidoneffenheden kunnen in 1 tot 3 behandelingen verwijderd worden. Echter kunnen sommige huidoneffenheden in de loop van de tijd weer terugkomen. Een vervolgbehandeling kan dan gewenst zijn.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Huidoneffenheden verwijderen wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende pakket. Voor de hoogte van uw vergoeding adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.