MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Acnétherapie bij Dermavisie

Jeugdspuistjes, zwangerschapsacné of een onrustige huid waar je graag wat aan wil laten doen? De huidtherapeuten van Dermavisie zien en behandelen dagelijks acné bij jong en oud. Door ons brede behandelaanbod bieden wij acnétherapie op maat.

Acnétherapie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit uw aanvullende pakket. Neemt u voor de hoogte van uw vergoeding even contact op met uw zorgverzekeraar of check uw polis.

Lees verder

Acné probleem

Acné is een aandoening van de talgklieren. Normaalgesproken wordt het talg vanuit de talgklier via de haarzakjes afgevoerd naar het huidoppervlak (A). Als deze uitvoergangen verstopt raken, ontstaat er acné. Dit uit zich in puistjes en mee-eters.

Verschillende factoren spelen een rol bij het ontstaan:

Door de ophoping van dode huidcellen, wordt de bovenste huidlaag steeds dikker. Dit heeft als gevolg dat het talg niet meer goed afgevoerd kan worden (B). Er ontstaat dan een verstopping: comedonen (mee-eters).

Door deze verstopping loopt de druk in de talgklier op, waardoor deze kan openbarsten. De inhoud hiervan komt dan in de omliggende huid terecht (C). Dit zorgt, samen met aanwezigheid van de p. acnes bacteriën in de talgklier, voor het ontstaan van een ontsteking: papels (rode bultjes) en pustels (puisten) (D).

Acné-littekens?

Allereerst wordt de oorzaak van de littekens aangepakt door middel van acnétherapie. Hierbij zullen eventuele donkere of rode vlekjes en/of  oppervlakkige littekens ook al wat verbeterd worden. Als de acné onder controle is, kan er een (intensiever) behandelplan worden opgesteld voor de acné-littekens. Acné-littekens kunnen door ons effectief behandeld worden door middel van microneedling of met de producten van Dr. Zein Obagi.

De behandeling

Hoe werkt acnétherapie?

Acnétherapie kan bestaan uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen kunnen al dan niet gecombineerd uitgevoerd worden. De keuze hiervan is onder andere afhankelijk van de ernst van de acné, de conditie van uw huid en uw persoonlijke wensen.

Tijdens het eerste bezoek bekijken we de huid en analyseren we mogelijke oorzaken. Daarnaast bespreken we uw wensen en stellen we in samenspraak met u een persoonlijk behandelplan op. De therapie kan bestaan uit:

Uitzuiveren

Met een dun en steriel naaldje maakt de huidtherapeut een kleine opening in de mee-eters en/of puistjes, waardoor deze zorgvuldig kunnen worden geleegd.

Peelings

Peelings zorgen ervoor dat de bovenste laagjes van de opperhuid afschilferen, waardoor deze huidlaag weer dunner wordt. De kans op verstoppingen wordt hierdoor verkleind. Daarnaast kan een peeling: ontstekingen verminderen, de talgproductie remmen, de huid hydrateren, de huidstructuur verbeteren en de rode of bruine vlekjes (post-inflammatoire hyperpigmentatie) verminderen.

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt er gebruik gemaakt van een apparaatje dat de huid vacuüm zuigt en tegelijkertijd kleine kristalletjes op de huid schiet. Hierdoor worden de bovenste huidlaagjes eraf ‘geslepen’. Dit zorgt ervoor dat het talg weer goed kan worden afgevoerd. Daarnaast wordt de celdeling in de huid gestimuleerd, wat zorgt voor een betere huidconditie en gladdere en egalere textuur.

Microneedling

Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van een vibrerende pen, die heel snel minuscule (steriele) naaldjes in en uit de huid beweegt. Op deze manier wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gestimuleerd, waardoor huidvernieuwing plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de laag dode huidcellen gaat afschilferen en de bovenste huidlaag weer dunner wordt. Eventuele aanwezige acné-littekens worden door deze behandeling ook verbeterd.

Therapeutische producten

Daarnaast kan er een productprotocol op maat worden opgesteld. Wij maken hiervoor gebruik van de therapeutische producten van ZO Medical en ZO Skin Health van Dr. Zein Obagi. Deze producten zijn zeer effectief door hun hoogwaardige ingrediënten en unieke samenstelling. De werking berust op het herstellen van de gezondheid en functies van de huid. Op deze manier kunnen onder andere de talgproductie en de afschilfering van de huid worden genormaliseerd.

Adviezen

Daarnaast besteden we aandacht aan andere huidverzorgingsadviezen en leefstijlfactoren.

Direct een afspraak maken?