Littekentherapie

Littekentherapie bij Dermavisie

Littekens ontstaan na een verwonding van de dieper gelegen lagen van de huid, bijvoorbeeld door een operatie, een ongeval of een huidziekte. Na een verwonding gaat het lichaam direct aan het werk om de wond te sluiten en de huid te herstellen. Dit proces wordt ook wel wondgenezing genoemd.

Wanneer de wondgenezing verstoord wordt, kunnen er problemen ontstaan in dit proces. Dit heeft als gevolg dat het litteken niet mooi kan genezen. Dit kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals een infectie, een slechte algehele conditie van de huid of een slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op sommige plaatsen van het lichaam moeilijk.

Soorten littekens
Obagi

“Gewone” littekens
atrofische-littekens

Atrofische littekens
hypertrofische-littekens

Hypertrofische littekens

Keloïdale littekens
Verkleefde littekens

Verkleefde littekens

acnelittekens

Acnélittekens 

 

Hoe werkt de behandeling?

De huidtherapeut kan medische problemen bij littekens verminderen, zoals: hypertrofie (collageenophoping), pijn, jeuk, verharding, verkleving, een slechte doorbloeding en bewegingsbeperkingen. Daarnaast kunnen ook cosmetische aspecten als roodheid, verkleuring en textuur worden verbeterd. Houdt u er rekening mee dat littekentherapie is gericht op het verminderen van bovenstaande problemen, niet op het verdwijnen van littekens.

Tijdens het eerste bezoek worden de hulpvraag en de behandelmogelijkheden besproken, waarna er in samenspraak met u een behandelplan wordt samengesteld.

Behandelmogelijkheden
Lasertherapie bij Littekens

Naast alle andere litteken behandelingen, maakt Dermavisie ook gebruik van een non-ablatieve fractionele laser, de M22 van Lumenis. Het laserlicht van deze laser wordt specifiek door het water in de cellen geabsorbeerd, waardoor deze worden verwarmt. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten in de huid plaatselijk stollen. De behandelde delen worden vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waarmee de behandelde huid wordt vervangen. De behandelde huid wordt hierdoor steviger en elastischer en littekens kunnen van binnenuit weer worden hersteld.

Het laserlicht maakt in een gelijkmatig patroon, een netwerk van minuscule onzichtbare ‘gaatjes’ in de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid snel weer geneest en dat er weinig kans is op complicaties.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over littekentherapie? Neem dan contact met ons op. 


Vergoeding zorgverzekeraar

Littekentherapie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Neemt u hiervoor even contact op met uw zorgverzekeraar of check uw polis.

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl