MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Camouflagetherapie bij Dermavisie

Medische camouflage heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en huidoneffenheden. Om psychologische en/of esthetische redenen wordt dan voor camouflagetherapie gekozen.

Lees verder

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens de behandelingen wordt samen met de cliënt gezocht naar een camouflagekleur die zo min mogelijk opvalt. Na de geschikte camouflagekleur te hebben gevonden, wordt een vervolgafspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak zullen tips en tricks worden aangeleerd voor het zelfstandig aanbrengen van de camouflage.

Wat kan ermee gecamoufleerd worden?

Camouflagetherapie wordt toegepast bij alle huidverkleuringen die als storend kunnen worden ervaren, zoals:

  • Wijnvlekken
  • Spataderen
  • Pigmentvlekken
  • Littekens
  • Couperose
  • Vitiligo

Producten

Wij maken gebruik van camouflageproducten die water- en veegvast zijn en dagelijks door de gebruiker kunnen worden aangebracht. Dermavisie werkt met twee verschillende camouflageproducten: Oxygenetix (gezicht) en Dermacolor (lichaam)

Vergoeding zorgverzekeraar

Camouflagetherapie van het gezicht wordt vergoed door uw zorgverzekering. Zowel de behandeling als (meestal ook) de camouflageproducten worden vergoed uit het aanvullende pakket. Een verwijzing van uw huisarts of dermatoloog met de beschrijving “camouflagetherapie gezicht” is dan noodzakelijk. Check uw polis voor de hoogte van uw vergoeding.

Oxygenetix

Oxygenetix Breathable Foundation is een innovatieve foundation die littekens en/of verkleuringen bedekt en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het herstel van de huid.

Het is de eerste zuurstofdoorlatende foundation op basis van gel die exclusief voor artsen, dermatologen en huidspecialisten is samengesteld. Deze foundation is speciaal ontwikkeld om na een behandeling of ingreep de genezing van de huid te bevorderen. Tevens zorgt de foundation voor een complete onopvallende dekking, zodat de cliënt er fantastisch uitziet en in het dagelijks leven niet wordt gehinderd.

De Oxygenating Foundation is op basis van het herstel bevorderende gepatenteerde Ceravitae Pro-Oxygen complex en op basis van de natuurlijke Aloë Barbadensis. Samen zorgen zij voor de vermindering van littekenvorming en voor een frisse, gezonde uitstraling.

De producten zijn veegvast en water- en zweetbestendig, en zijn geschikt voor heren en dames!

Dermacolor

Dermacolor is professionele make-up die helpt bij het camoufleren van huidaandoeningen.

De Dermacolor producten bieden een zeer goede camouflage voor ongewenste verkleuringen. Door het hoge pigmentpercentage is het mogelijk om allerlei vlekken te verbergen, zoals wijnvlekken, littekens en tatoeages. De producten zijn water- en veegvast en beschermen de huid tegen schadelijke UV-straling.

Dermacolor heeft ‘normale’ producten en lightproducten in het assortiment.

 
Boek afspraak

Direct een afspraak maken?