MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Couperose Behandeling bij Dermavisie

Snel blozende wangen, roodheid in de hals of decolleté die maar niet weg gaat of van die ontsierende verwijde vaatjes of bultjes. Dit zijn veel klachten die we in onze praktijk en in ons dagelijks leven tegenkomen. Vaak worden deze roodkleurige huidproblemen als cosmetisch storend ervaren, maar hoe ontstaat het nou precies en hoe kom je er vanaf!

Lees verder

Verwijde vaten

Verwijde vaatjes worden teleangiëctastieën (tele’s) genoemd en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Wanneer de tele’s in grote aantallen op de wangen aanwezig zijn, wordt dit couperose genoemd. In sommige gevallen is het netwerk van tele’s zo fijn en dicht bij elkaar gelegen, dat het als een diffuse roodheid zichtbaar is.

Tele’s worden zichtbaar als de vaatwand zijn elasticiteit verliest en hierdoor verzwakt en verwijdt. Dit kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder overmatige blootstelling aan zonlicht en temperatuurwisselingen (zoals in de sauna), roken, erfelijkheid en een aantal geneesmiddelen. Sommige huidaandoeningen, zoals rosacea, gaan daarnaast ook gepaard met couperose.

Hoe werkt de couperose behandeling?

Om de verwijde vaatjes effectief en veilig te verwijderen wordt een IPL apparaat gebruikt, de M22 of de Harmony Lite. Deze apparaten werken op basis van licht met een bepaalde golflengte. Deze golflengte richt zich specifiek op het doelweefsel, in dit geval bloed, en verwarmt deze. Als gevolg van deze warmte zullen de eiwitten in het vaatje stollen, waarna dit wordt opgeruimd en afgevoerd door het lichaam. De verwijde vaatjes hebben geen functie meer en kunnen daarom veilig worden verwijderd.

Wat kunnen we ermee behandelen?

Diverse roodheden kunnen met de M22 en de Harmony Lite behandeld worden:

Boek afspraak

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje en wordt er een laagje gel aangebracht ter geleiding van het licht. Vervolgens wordt het behandelkopje (3 cm bij 1 cm) op de huid geplaatst en start de behandeling. U voelt een kort prikje tijdens de puls. De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm aan en is er roodheid zichtbaar. Daarnaast kan er lichte zwelling aanwezig zijn. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren tot maximaal enkele dagen weer weg. De vaatjes kunnen na de behandeling iets donkerder van kleur zijn. Dit is het teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. In een paar dagen tot enkele weken zullen de vaatjes worden opgeruimd door het lichaam. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up.

Het resultaat

De resultaten van een couperose behandeling zijn snel zichtbaar. De storende vaatjes zijn na de behandeling in aantal al aanzienlijk verminderd. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 3 tot 6 weken voor een optimaal resultaat. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen, de uitgebreidheid van de roodheden en de gevoeligheid van uw huid voor de ontwikkeling van roodheden.