Microneedling

Microneedling bij Dermavisie
Stoort u zich aan rimpeltjes, een grove huidstructuur, striae (striemen) of littekens? Wij kunnen u helpen de kwaliteit, structuur en egaliteit van uw huid te verbeteren!

Hoe werkt microneedling?

Naast alle andere huidverbeterende behandelingen, maakt Dermavisie ook gebruik van microneedling. Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van een vibrerende pen, die heel snel minuscule (steriele) naaldjes in en uit de huid beweegt. Op deze manier wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gestimuleerd, waardoor ook de productie van collageen en elastine toeneemt. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door dit te stimuleren worden ingezonken littekens of rimpels van binnenuit weer opgevuld. Daarnaast treedt er door de stimulatie van het herstelproces huidvernieuwing op, waardoor de textuur van de huid verbeterd en kleurverschillen verminderen.

Wat kunnen we ermee behandelen?

Diverse huidproblemen kunnen met microneedling behandeld worden:

  • Littekens (o.a. chirurgische -en acnélittekens)
  • Striae (striemen)
  • Verouderde huid (o.a. rimpels, fijne lijntjes en grove huidstructuur)

Wanneer u bij huidveroudering de (anti-aging) producten gebruikt naast de behandeling, zullen de resultaten van de behandeling verhoogd én verlengd worden.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden.

Tijdens de behandeling

De huid wordt allereerst gereinigd, volgens wordt er een hoogwaardig serum op de huid aangebracht om de cellen extra te stimuleren en te activeren. De pen wordt vervolgens met roterende bewegingen over de huid bewogen. U kunt een scherp of schrijnend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan, maar deze herstellen zich direct weer. De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt vaak goed verdragen. Indien gewenst kan er voorafgaand gebruik worden gemaakt van een verdovende crème.

Na de behandeling

Direct na de behandeling ziet de huid er rood uit en kan de huid wat warm en schraal aanvoelen. Dit zal in enkele uren na de behandeling afnemen, maar kan de dagen erna nog wat aanwezig blijven. Na ongeveer 4 dagen kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen er nu afschilferen en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up. Probeer na de behandeling de zon en zonnebank te vermijden en bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème (SPF 30 of 50) of kleding. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Resultaat?

Nadat de huid hersteld is zal er al een verbetering zijn in textuur en kleur. Het uiteindelijke optimale effect van de behandeling zal echter niet direct zichtbaar zijn. De cellen die worden gestimuleerd door de behandeling hebben tijd nodig om collageen en elastine te produceren en hiermee het weefsel te verstevigen en te verbeteren. Dit proces kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen en de aard en uitgebreidheid van het huidprobleem. Gemiddeld is een kuur van 4 tot 8 behandelingen met een interval van 4 tot 5 weken.

Zijn er complicaties mogelijk?

Microneedling is een zeer veilige behandeling. Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. Soms heeft men wat langer last van roodheid dan gemiddeld. Dit trekt altijd bij. Complicaties als pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over microneedling? Neem dan contact met ons op.

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl