Gerstekorrels

Wat is het?

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine huidkleurige of gelige bultjes ter grootte van een speldenknopje. Deze goedaardige bultjes zijn gevuld met keratine, een eiwit. Ze kunnen op iedere leeftijd voorkomen en zijn dan met name gelokaliseerd rond de ogen en op de wangen.

Hoe ontstaat het?

Gerstekorrels ontstaan door een verstopping van de haarzakjes of zweetklieren met opeengestapelde keratine. In tegenstelling tot bij acne, waarbij sprake is van verstopping met talg. Gerstekorrels kunnen ook ontstaan als gevolg van beschadiging van de huid, door bijvoorbeeld zonverbranding, wondjes of blaren. Bij pasgeboren baby’s kunnen ze ontstaan doordat de haarzakjes zich nog niet goed hebben ontwikkeld. In dit geval verdwijnen de gerstekorrels vanzelf weer.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

In sommige gevallen verdwijnen de gerstekorrels vanzelf weer. Indien dit niet gebeurd en ze als cosmetisch storend worden ervaren, kunnen ze goed verwijderd worden door middel van:

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl