MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Post-Inflammatoire Hypopigmentie

Post-inflammatoire hypopigmentatie is verminderde pigmentatie (=hypopigmentatie) dat ontstaat na een ontsteking (=post-inflammatoir). Dit ontstaat met name bij mensen met een gepigmenteerde huid.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Door een lokale ontsteking of beschadiging in de huid kunnen de pigment producerende cellen worden beschadigd, waardoor ze niet meer goed functioneren of kapot gaan. De aanmaak en verdeling van pigment wordt hierdoor verstoord. Dit uit zich in lokale verminderde pigmentatie. Dit kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld acné, psoriasis of eczeem.

 

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Vaak komt het pigment in de loop van de tijd weer terug. Dit proces kan versneld worden door (let op: verantwoorde) blootstelling aan zonlicht. Daarnaast is het van belang om de oorzaak, zoals een onderliggende huidaandoening, aan te pakken om de vorming van nieuwe hypopigmentatie te voorkomen. Behandelmogelijkheden zijn:

Direct een afspraak maken?