MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Striae (Striemen)

Striae, ook wel striemen genoemd, kenmerkt zich door roze/rode of witte strepen op de huid. Deze (striae) littekens kunnen rimpelige textuur hebben en iets verheven of iets verzonden zijn. In het eerste stadium zijn ze roze/rode van kleur. In de loop van de tijd worden ze witachtig en vallen ze minder op. Striae komt met name voor op de buik, borsten, billen, dijen, kuiten, knieën en de onderrug. Daarnaast uit het zich vooral voor bij zwangere vrouwen (±50%) en in de puberteit, waarvan 70% van de meisjes van tien tot zestien jaar en 40% van de jongens van veertien tot twintig jaar.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Er wordt aangenomen dat door overmatige oprekking in korte tijd, het bindweefsel van de huid beschadigd. Snelle gewichtsveranderingen, een groeispurt (puberteit), zwangerschap en corticosteroïdgebruik worden geassocieerd met het ontstaan van striae. Daarnaast spelen hormonale factoren en familiaire aanleg waarschijnlijk een rol. De exacte oorzaak is echter nog onbekend.

Wat is het?

Striae is lastig te behandelen, maar kan verbeterd worden in kleur en textuur. Behandelmogelijkheden zijn:

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Direct een afspraak maken?