MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Vette Huid

Een vette huid kenmerkt zich door een glimmende huid, grove poriën en de aanwezigheid van onzuiverheden. Dit wordt met name gezien op de T-zone: het voorhoofd, de neus en de kin.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. De oorzaak van een verhoogde talgproductie kan erfelijk zijn en/of worden gestimuleerd door bijvoorbeeld hormoonschommelingen (puberteit/zwangerschap), bepaalde orale anticonceptie en/of voeding (snelle suikers/zuivel).

Door de verhoogde talgproductie, vaak gepaard gaande met een verdikte laag dode huidcellen, is er een grotere kans op het ontstaan van onzuiverheden en grove poriën.

Een vette huid kan ook worden veroorzaak door verkeerde of verkeerd gebruik van cosmetica. Dit kan er namelijk voor zorgen dat juist de goede vetten van je huid worden verwijderd, waardoor je huidbarrière verstoord wordt. Om deze goede vetten weer aan te vullen, kan je huid juist meer talg gaan aanmaken. Ook kan dit juist weer zorgen voor meer puistjes.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Allereerst kunnen de eventuele oorzakelijke factoren, welke de talgproductie stimuleren, zoveel mogelijk worden vermeden. Onze specialisten kunnen samen met jou in kaart brengen welke punten bij jou een rol kunnen spelen. Daarnaast kan een vette huid worden aangepakt door middel van:

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Direct een afspraak maken?