MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine huidkleurige of gelige bultjes ter grootte van een speldenknopje. Deze goedaardige bultjes zijn gevuld met keratine, een eiwit. Ze kunnen op iedere leeftijd voorkomen en zijn dan met name gelokaliseerd rond de ogen en op de wangen.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Gerstekorrels ontstaan door een verstopping van de haarzakjes of zweetklieren met opeengestapelde keratine. In tegenstelling tot bij acne, waarbij sprake is van verstopping met talg. Gerstekorrels kunnen ook ontstaan als gevolg van beschadiging van de huid, door bijvoorbeeld zonverbranding, wondjes of blaren. Bij pasgeboren baby’s kunnen ze ontstaan doordat de haarzakjes zich nog niet goed hebben ontwikkeld. In dit geval verdwijnen de gerstekorrels vanzelf weer.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

In sommige gevallen verdwijnen de gerstekorrels vanzelf weer. Indien dit niet gebeurd en ze als cosmetisch storend worden ervaren, kunnen ze goed verwijderd worden door middel van:

Direct een afspraak maken?