MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Automutilatie-Littekens

Automutilatie-littekens zijn littekens die zijn ontstaan door zelfbeschadiging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krassen, snijden, schaven of branden. Veel voorkomende locaties hierbij zijn de armen, de benen en de buik. Zelfbeschadiging vindt vaak plaats gedurende een periode waarin negatieve emoties een grote rol spelen. De reden waarom iemand zichzelf beschadigd, is voor iedereen verschillend. Na het stoppen van de zelfbeschadigingen, kunnen de littekens die zijn ontstaan resulteren in veel schaamte. Dit kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Littekens door automutilatie ontstaan wanneer er een verwonding is gecreëerd tot in de dieper gelegen lagen van de huid. Na de verwonding gaat het lichaam direct aan het werk om de wond te sluiten en de huid te herstellen, dit proces wordt ook wel wondgenezing genoemd. Hierbij maakt het lichaam vervangend bindweefsel (littekenweefsel) aan. Afhankelijk van de soort, aard en genezing van de wond, kunnen verschillende typen littekens ontstaan.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Wij kunnen helpen bij het verbeteren van automutilatie-littekens. De mate van verbetering hangt af van het type litteken, de hoeveelheid, de locatie van de littekens en het huidtype. Behandelmogelijkheden kunnen zijn:

Direct een afspraak maken?