MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Detox bij Dermavisie

Meer energie, een mooiere huid, afvallen, een betere nachtrust en lekkerder in je vel zitten. Je kunt het voor elkaar krijgen met detox. Maar wat is detox? En hoe werkt het? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Lees verder

Waarom detox?

Dag in dag uit wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei giftige stoffen, variërend van uitlaatgassen en sigarettenrook tot bewerkte voeding vol kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen (E-nummers), niet-biologisch vlees (antibiotica), niet-biologische groenten en fruit (pesticiden), cosmetica, schoonmaakmiddelen, amalgaamvullingen, bewerkt hout, sieraden, protheses en ga zo maar door.

Ons lichaam beschikt over een natuurlijk reinigingsproces waarmee schadelijke stoffen uit ons lichaam worden verwijderd. Wanneer we echter aan te veel giftige stoffen worden blootgesteld, kan ons lichaam het afvoeren van al die toxische stoffen gewoonweg niet meer aan. Deze stoffen worden dan opgeslagen in ons lichaam. Vervolgens kunnen deze toxische stoffen potentieel allerlei ziektebeelden veroorzaken.

Om van al deze giftige stoffen af te komen, kan men een detox kuur ondergaan. Hiermee reinig je eigenlijk je lichaam van binnen. Bedenk je eens dat je dagelijks onder de douche staat. Wanneer je hebt gesport douche je misschien zelfs wel meer dan één keer per dag. Vanzelfsprekend maak je de buitenkant van je lichaam schoon. Waarom zou je dat dan niet met de binnenkant doen?

Bovendien kan een detox kuur bijdragen een aantal positieve lichamelijke effecten. Veelgehoorde beweegredenen voor een detox kuur zijn:

  1. Afvalstoffen kwijtraken
  2. Meer energie hebben
  3. Een mooiere huid krijgen
  4. Betere nachtrust
  5. Gezonde leefstijl een boost geven
  6. Afvallen
Wat is Detox?

Detox is een afkorting van het woord detoxificatie, ook wel ontgifting genoemd.

Zoals in het begin werd genoemd, wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan veel giftige stoffen. Dit, maar ook factoren als stress, veel sporten, zonnen en ontstekingsziekten, zorgen voor het ontstaan van een teveel aan vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn atomen die in plaats van twee elektronen, maar één elektron hebben. Omdat zij deze ‘vrije plek’ zo snel mogelijk aan willen vullen, willen zij zich binden aan iets anders.

In normale omstandigheden maakt ons lichaam zelf in kleine aantallen vrije radicalen aan. Deze binden zich dan aan ziekteverwekkers en verlaten hiermee het lichaam. Op deze manier wordt ons lichaam gezond gehouden. Maar wanneer er te veel vrije radicalen ontstaan, gaan deze zich ongecontroleerd gedragen. Ze vallen de eerste de beste cellen aan die ze tegenkomen, om zich aan hen te binden. Dus ook gezonde cellen! Er vindt dan een chemische reactie plaats (oxidatie), waardoor cellen in de omgeving de kans lopen om onherstelbaar beschadigd te worden. Dit heeft negatieve gevolgen voor ons lichaam. Tal van ziektebeelden worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen.

Soms kan je lichaam dus best een steuntje in de rug gebruiken. Met een detox kuur ga je deze vrije radicalen in je lichaam te lijf. Het zorgt ervoor dat je lichaam even rust krijgt en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd.  Dit kan resulteren in meer energie, een mooiere huid, een betere nachtrust en vermindering van gewicht.

Hoe ziet het detox pakket eruit?

Het detox programma van Dr. Juchheim duurt 4 weken en is gebaseerd op een natuurlijke aanpassing van het eetpatroon. Het bestaat uit een uitgestippeld eetplan, bestaande uit vitamines, mineralen, chlorella, spirulina en veel eiwitten en groente.

Het complete pakket bestaat uit:

  • Brochure met alle uitleg
  • Voedingssupplementen
  • Een eiwitshake

Het is geen sapkuur, in tegenstelling tot veel andere detox kuren. Het programma bestaat uit “Proteïne Dagen” en “Veggie Dagen”. Op de Proteïne Dagen eet je voornamelijk hoge kwaliteit eiwitten en op de Veggie Dagen worden de eiwitten gecombineerd met groenten. Dit zorgt ervoor dat je geen hongergevoel krijgt. In de brochure staat precies uitgelegd hoe de 4 weken er voor jou uit gaan zien. Daarnaast zijn alle supplementen 100% plantaardig (zelfs het hulsje) en geeft het een langdurig effect.

Neem contact met ons op om het pakket direct aan te vragen. Wilt u het pakket liever opgestuurd hebben? Dit doen wij kosteloos. 

Voor (tussentijdse) vragen kunt u natuurlijk ook altijd bij ons terecht!

Boek afspraak

Direct een afspraak maken?