MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing. Bij deze aandoening groeit er bij vrouwen beharing volgens een mannelijk patroon, zoals in het gelaat, in de hals en op de borst, rug, buik en bovenbenen. Het gaat hierbij om dikke, donkere en stugge haren.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Bij hirsutisme wordt de haargroei gestimuleerd door een verhoogde concentratie van mannelijke geslachtshormonen (androgenen) of door een verhoogde gevoeligheid van het haarzakje voor deze hormonen. Dit kan (o.a.) worden veroorzaakt door sommige geneesmiddelen of door onderliggende aandoeningen. In sommige gevallen is de oorzaak onbekend.

In het geval van een onderliggende aandoening kan er sprake zijn van het polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Hierbij zijn er meerdere cystes in de eierstokken aanwezig en neemt de concentratie van verschillende hormonen in het lichaam toe. Dit kan zich daarnaast onder andere uiten in het ontstaan van acné en menstruatiestoornissen.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Hirsutisme kan behandeld worden, maar het resultaat is afhankelijk van de oorzaak van de overbeharing. In sommige gevallen is een verwijzing naar of een samenwerking met een arts aan de orde. Overbeharing kunnen wij reduceren door middel van:

Direct een afspraak maken?