MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Vitiligo

Vitiligo wordt gekenmerkt door scherp begrensde ontkleurende plekken op de huid en van het haar. In de loop van de tijd kunnen de vlekken groter worden. Hoe snel dit gaat, is per persoon verschillend. De vlekken ontstaan veelal op locaties waar veel sprake is van herhaalde wrijving, zoals in plooien of door herhaald trauma.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Vitiligo is een verworven aandoening die op iedere leeftijd kan ontstaan. De pigment producerende cellen worden óf zijn bij vitiligo vernietigd. De exacte oorzaak hiervan is nog onbekend. Er wordt gedacht dat vitiligo een auto-immuunziekte is, waarbij veranderingen in de immuniteit resulteert in het vernietigen van de eigen pigment producerende cellen.

Daarnaast kunnen beschadigingen van de huid het ontstaan van nieuwe vlekken stimuleren, vooral wanneer de vitiligo actief is. Daarentegen kan er ook spontaan lokale repigmentatie optreden. Er wordt echter zelden volledige genezing gezien.

 

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Doordat er op de aangedane locaties geen pigment meer aanwezig is, kunnen deze vlekken erg snel en ernstig verbranden in de zon. Zonbescherming is daarom van groot belang. Uw huidtherapeut kan u hierin adviseren. Tevens kan zij u helpen bij het kiezen van geschikte camouflage. Onze behandelmogelijkheden bij vitiligo zijn:

Direct een afspraak maken?