MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Acné-Littekens

Acné-littekens zijn er in verschillende soorten. Zo kunnen er atrofische (ingezonken) littekens aanwezig zijn, de bekende diepe putjes in de huid. Daarnaast kunnen er rode of donkergekleurde vlekjes aanwezig zijn. Dit wordt ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Ook grove poriën kunnen overblijven als gevolg van acné. 

In sommige gevallen is er sprake van rode en verheven littekens als gevolg van acné. Dan is er mogelijk sprake van hypertrofische littekens of keloïdale littekens.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Alle wondjes of ontstekingen kunnen littekens veroorzaken. Door zo’n ontsteking kan het bindweefsel van de huid worden beschadigd. Om dit te repareren maakt het lichaam vervangend bindweefsel (littekenweefsel) aan dat stugger en veel dunner is dan het originele bindweefsel.

Factoren die invloed hebben op het ontstaan van een litteken zijn: de ernst, diepte en duur van de ontsteking en de kwaliteit van het genezingsproces (aanleg, krabben, huidconditie). Daarnaast geldt: hoe langer de acné actief is, hoe groter de kans is op beschadiging van het weefsel.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Allereerst dient de oorzaak van de littekens te worden aangepakt, dus indien er nog actieve acné aanwezig is, wordt dit altijd eerst behandeld. Dit doen wij door middel van acnétherapie. Acné-littekens kunnen wij vervolgens verbeteren door middel van:

Direct een afspraak maken?