MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Actinische Keratosen

Actinische keratosen kenmerken zich door een vlekje of bultje met een ruw en schilferend oppervlak. De keratosen kunnen gepaard gaan met een branderig of schrijnend gevoel. Het is een oppervlakkige, premaligne huidaandoening. Premaligne betekend dat het een voorstadium van huidkanker is. Er bestaat een kleine kans dat er zich, in de loop van de tijd, een plaveiselcelcarcinoom in ontwikkeld. Om deze reden is behandeling altijd raadzaam.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Actinische keratosen zijn het gevolg van een verstoorde celdeling -en ontwikkeling. Dit wordt meestal veroorzaakt door een cumulatieve blootstelling aan Uv-straling. Deze huidaandoening komt dan ook vaak voor op delen van het lichaam die veel aan de zon zijn blootgesteld. Denk hierbij aan het gezicht, de handruggen, de onderlip, de bovenzijde van de bovenarmen en de voorzijde van de onderbenen. Daarnaast komt het bij mannen vaak voor op het onbehaarde hoofd en op de oren en bij vrouwen op de borst.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Actinische keratosen zelf zijn ongevaarlijk. Gezien er echter een kleine kans bestaat dat actinische keratosen uiteindelijk zouden kunnen uitgroeien tot een plaveiselcelcarcinoom, is het raadzaam om ze toch te laten behandelen. De keuze van de behandeling is afhankelijk van onder andere de hoeveelheid en de ernst van de actinische keratosen. Voor deze behandelingen kunt u terecht bij uw huisarts of dermatoloog.

Direct een afspraak maken?