MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Mammacare bij Dermavisie

Dermavisie speelt een actieve rol in de nazorg en begeleiding bij vrouwen met borstkanker. Zowel bij een borstamputatie, borstbesparende operatie of borstreconstructie. De gevolgen van borstkanker zijn vaak ingrijpend. Zowel emotioneel als lichamelijk verandert er veel. Vochtophoping vanwege een beschadigd lymfestelsel, een strak of vastzittend litteken, de bijverschijnselen van chemotherapie en/of een pijnlijk bestraald gebied zijn veel voorkomende klachten die kunnen overblijven na de behandeling van borstkanker.

Onze huid- en oedeemtherapeuten helpen u graag om door middel van mammacare om deze klachten te verhelpen of zoveel mogelijk te verminderen.

Lees verder

Behandeling Lymfoedeem

Het is van groot belang om oedeem te laten behandelen. Een onbehandeld oedeem kan voor verscheidene (huid)klachten zorgen en/of de al aanwezige klachten verergeren.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij lymfoedeem. Deze worden gelijktijdig uitgevoerd of apart van elkaar. Het behandeltraject bestaat uit twee fases: de ontstuwingsfase en de onderhoudsfase. Het doel van de ontstuwingsfase is om de vochtophopingen zo snel en zoveel mogelijk te verminderen. Deze fase kan de volgende behandelingen bevatten:

  • Manuele lymfedrainage
  • Endermotherapie (LPG)
  • Pneumatische compressietherapie
  • Ambulante compressietherapie
  • Lymfetaping
  • Informatie over huidverzorging en leefstijl/bewegen

Op het moment dat de vermindering van het oedeem maximaal is, wordt er overgegaan op de onderhoudsfase. Deze fase heeft als doel om de behaalde vermindering stabiel te houden en complicaties te voorkomen. In deze fase ligt de nadruk op zelfmanagement en het consequent dragen van therapeutische elastische kous(en). Tijdens deze fase kan het aantal behandelingen bij de huidtherapeut vaak worden verminderd of geminimaliseerd.

Littekentherapie

De huidtherapeut kan medische problemen bij littekens verminderen, zoals: hypertrofie (collageenophoping), pijn, jeuk, verharding, verkleving, een slechte doorbloeding en bewegingsbeperkingen. Daarnaast kunnen ook cosmetische aspecten als roodheid, verkleuring en textuur worden verbeterd. Behandelmogelijkheden hierbij zijn:

Overige behandelingen

Daarnaast kunt bij ons altijd terecht voor huidverzorgingsadviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over mamacare? Neem dan contact met ons op.

 
Boek afspraak

Direct een afspraak maken?