MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten, ook wel verrucae seborrhoicae genoemd, zijn onschuldige huidverschijnselen. Ze hebben een licht tot donker bruine kleur en liggen op de huid. Daarnaast hebben ze een bloemkoolachtige textuur en voelen ze ruw aan. De wratten komen met name voor in het gelaat, op de handruggen en op het bovenste deel van de romp. Deze wratten kunnen ontstaan vanaf een leeftijd van ongeveer 40 jaar en nemen met de jaren in aantal toe.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Ouderdomswratten worden, in tegenstelling tot andere soorten wratten, niet door een virus veroorzaakt. Hoe ze wel ontstaan is nog niet bekend. Wel is het aantal ouderdomswratten groter bij mensen die veel in de zon komen en speelt genetische aanleg een rol.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Er is geen medische reden om de ouderdomswratten te behandelen. Indien het als cosmetisch storend wordt ervaren, kan het goed worden behandeld door middel van:

Direct een afspraak maken?