MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Melasma

Melasma staat ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’. Het is een veel voorkomende pigmentstoornis, die zich lokaliseert in het gelaat. De bruin gepigmenteerde vlekken zijn veelal symmetrisch verdeeld over het voorhoofd, de slapen, de wangen, de kaakranden, de kin, de neus en een deel van de bovenlip. Dit huidprobleem komt hoofdzakelijk voor bij vrouwen met een gepigmenteerde huid.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Bij melasma is er sprake van een verhoogde aanwezigheid van pigment in de opperhuid en/of in de lederhuid. Het ontstaat of verergerd onder invloed van zwangerschap, orale anticonceptie of Uv-straling. In de zomer neemt de ernst vaak toe, waarna de aanwezigheid van pigment in de winter veelal weer afneemt. De precieze ontstaanswijze van melasma is echter nog onbekend.

 

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Melasma is een pigmentstoornis die lastig te behandelen is, echter kunnen er goede resultaten worden geboekt door middel van bijvoorbeeld;

Direct een afspraak maken?