MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Beenvaatjes

Oppervlakkige beenvaatjes zijn chronisch verwijde vaatjes op de benen. De beenvaatjes zijn zichtbaar als dunne blauwe, paarse of rode vaatjes net onder de huid, soms samenvloeiend in de vorm van een takje of een bosje. Deze vaatjes worden ook wel bezemrijsvarices genoemd.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Beenvaatjes kunnen spontaan ontstaan of als gevolg dieper gelegen spataderen. Door verschillende factoren kan de druk, van binnenuit, op het haarvatensysteem toenemen. Door deze druk op de vaatjes kunnen de vaatwanden gaan uitrekken en verslappen. De diameter van de vaatjes wordt dan groter en het bloed hierin stil blijft staan, met als gevolg dat ze zichtbaar worden. Deze oppervlakkige beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Beenvaatjes ontstaan naarmate we ouder worden en kunnen onder andere worden veroorzaakt door erfelijke aanleg, zwangerschap of een staand beroep.

 

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Onze specialisten kunnen u voorzien van preventieadviezen en analyseren of verder onderzoek of aanvullende therapie aan te raden is.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Direct een afspraak maken?