MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Diffuse Roodheid

Er is sprake van diffuse roodheid bij een vlekkerige roodheid van de huid. Vaak ontstaat dit op de wangen, rond de neus of in de hals. Het is een begrip waar veel verschillende roodheidsproblemen onder kunnen vallen, waarbij een indeling wordt gemaakt in vluchtige diffuse roodheid en blijvende diffuse roodheid.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Diffuse roodheid kan verschillende oorzaken hebben en kan zelfs een onderdeel zijn van bepaalde huidaandoeningen. Erfelijke aanleg en een licht huidtype spelen daarnaast een grote rol bij het ontstaan van deze roodheden.

Vluchtige diffuse roodheid

Dit wordt veroorzaakt door een tijdelijke verwijding van bloedvaatjes als gevolg van bijvoorbeeld: koorts, stress, alcohol, vermoeidheid, opvliegers of een hoge bloeddruk. Vaak voelt de plek van de vluchtige roodheid ook warm aan.

 
Blijvende roodheid

Blijvende diffuse roodheid kan bestaan uit een fijn netwerk van verwijde rode vaatjes en/of kan duiden op een (chronisch) ontstekingsproces in de huid. Blijvende roodheid is dan ook vaak een onderdeel van een (ander) huidprobleem of een huidaandoening. Dit kan bijvoorbeeld zijn: couperoserosaceapoikiloderma van civatte, een gevoelige huid of eczeem.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat is het?

Blijvende roodheid kan over het algemeen goed worden behandeld. Welke behandelmethode het meest geschikt is, is afhankelijk van de oorzaak van de roodheid en de aanwezigheid van een eventuele huidaandoening. Tijdens een intake kan één van onze specialisten uw huid bekijken en u voorzien van een persoonlijk advies. Behandelmethoden waar u aan kunt denken zijn:

Direct een afspraak maken?