MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Spinnenkopjes

Een spider naevus (spinnenkopje) bestaat uit een netwerk van verwijde vaatjes die in een soort waaier komen uit één centraal rood puntje of bultje. De spinnenkopjes komen vooral voor in het gelaat, in de hals, op de handen en op het bovenste deel van de romp. Ze kunnen op iedere leeftijd ontstaan zowel bij mannen als bij vrouwen, maar komen vaker voor bij kinderen en zwangeren.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Hoe spinnenkopjes precies ontstaan is niet bekend. Soms ontstaan ze als gevolg van stoten of trauma van de huid. Gezien ze ook veel voorkomen tijdens de zwangerschap, wordt er gedacht aan een mogelijke invloed van hormonen.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

In sommige gevallen, zoals bij zwangere vrouwen enkele weken na de bevalling, trekken de spinnenkopjes vanzelf weg. Over het algemeen blijven ze echter aanwezig. De spinnenkopjes kunnen dan, indien gewenst, goed verwijderd worden door middel van:

Direct een afspraak maken?