Vergoedingen Huidtherapie 2020

Vergoedingen-Huidtherapie-2020

Wist je dat bij Dermavisie verschillende huidtherapeutische behandelingen geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering worden vergoedt, zónder dat er aanspraak gemaakt wordt op het eigen risico?

Heb je bijvoorbeeld last van acné, (acné-) littekens, overbeharing in het gezicht, vitiligo, pigmentvlekken of een wijnvlek? Dan kan het zijn dat je vanuit je aanvullende verzekering recht hebt op een vergoeding voor acnetherapie, camouflagetherapie of definitief ontharen (in het gezicht).

Ben je benieuwd wat jouw zorgverzekeraar vergoed? In onderstaand overzicht vind je per verzekering de vergoedingen voor huidtherapie in 2020.

We hebben in dit overzicht alleen de grotere zorgverzekeringen opgenomen. Staat jouw zorgverzekering er niet tussen, dan betekent dit dus niet meteen dat je geen recht op een vergoeding hebt. In dat geval kun je de vergoedingen ook gewoon op de website van jouw zorgverzekeraar vinden. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je natuurlijk altijd even telefonisch contact met ze opnemen.

Polisvoorwaarden

Let erop dat verzekeringen verschillende voorwaarden kunnen stellen aan de vergoedingen. Zo kan het voorkomen dat een zorgverzekeraar voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van de behandelend arts of huisarts wil ontvangen. Ook kan het zijn dat er toestemming voor de behandeling moet worden aangevraagd door middel van een machtigingsformulier, zoals bij behandeling van chronisch oedeem.


Daarnaast dient de behandelaar lid te zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd te staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Bij Dermavisie voldoen we aan deze eisen en hebben we contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars.

Declareren

De kosten voor de behandeling worden na de behandeling direct afgerekend in de kliniek. Dit kan contant of per pin. De factuur van betreffende behandeling wordt dan digitaal naar je toegestuurd. Deze factuur kun je vervolgens bij jouw zorgverzekeraar indienen. Tegenwoordig kan dit vaak heel snel en makkelijk via een app.

Mocht u vragen hebben over de uw huid(probleem) of de behandelmogelijkheden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De tarieven van de behandelingen vindt u hier.