Wijnvlek

Wat is het?

Een naevus flammeus (wijnvlek) kenmerkt zich door een scherp begrensde roze of rode vlek, welke al vanaf de geboorte aanwezig is. Deze huidaandoening is het vaakst gelokaliseerd in het gelaat, maar kan ook voorkomen op het bovenste deel van de romp. De grootte varieert per persoon, maar kan oplopen tot vele centimeters. De wijnvlek groeit mee met het kind en kan wat verheven worden in de loop van de tijd. De kleur kan daarnaast ook geleidelijk donkerder worden.

Hoe ontstaat het?

Op de plek van de wijnvlek zijn een groot aantal sterk verwijde vaatjes aanwezig. Het is niet precies bekend hoe dit wordt veroorzaakt. Daarentegen is wel bekend dat aandoening niet erfelijk is en dat het zich niet kwaadaardig kan ontaarden.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Een wijnvlek verdwijnt helaas nooit vanzelf. Behandeling is niet noodzakelijk, maar indien gewenst kan de vaatafwijking worden verbeterd door middel van:

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl