Pigmentvlekken verraden je leeftijd

De meeste mensen zullen bij huidveroudering direct aan rimpels en huidverslapping denken. Maar wist je dat een oneven huidtoon en pigmentvlekjes je net zo goed ouder doen lijken? Ga maar na: je kunt zoveel botox, fillers en chirurgie inzetten als je wilt om jonger te lijken, maar je huidteint en huidkwaliteit blijven hetzelfde als je die niet aanpakt. De combinatie van volle, strakke gelaatscontouren en een verouderde huid geven vaak een onnatuurlijk resultaat. Iets waar veel mensen bang voor zijn. Toch willen de meeste mensen graag zo mooi mogelijk oud worden. Wat zijn dan manieren om er toch op een natuurlijke manier jonger uit te zien?

Laten we beginnen met het pigment..

Wat is pigment eigenlijk? Pigment wordt aangemaakt in de onderste huidlaag van de opperhuid. Hier bevindt zich een melanocyt (pigmentfabriekje) dat pigment produceert en vervolgens verdeelt over je huid via vertakkingen die door de hele opperhuid heen lopen. De grootte en hoeveelheid van deze pigmentcellen, maakt de huidskleur die je hebt.

Door zonschade en veroudering kunnen de melanocyten verstoord raken, waardoor ze meer pigment gaan aanmaken en de verdeling hiervan over de huid niet meer ‘vlekkeloos’ verloopt. Op de ene plek komt meer pigment terecht dan op de andere plek, wat zich uit in de zichtbare vlekjes. Naar mate we ouder worden ontstaan er dan ook steeds meer vlekjes, met name op zonbeschenen delen als het gezicht, het decolleté, de handen en de armen. Al dan niet in combinatie met ouderdomswratjes.

Huidverjonging door pigmentbehandeling?

Als je alleen al de pigmentvlekken zou behandelen, oogt je huid al een stuk egaler en daarmee vaak ook jonger. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van licht -en lasertherapie. Zo’n behandeling werkt op basis van licht met een bepaalde golflengte. Deze golflengte richt zich specifiek op melanine (pigment) en verwarmt dit. Als gevolg van deze warmte wordt het weefsel gecontroleerd verbrand. Hierdoor ontstaat er een klein korstje, dat vervolgens vanzelf afvalt. Dit kan zowel op het gezicht als op bijvoorbeeld het decolleté, de handen en de armen worden toegepast.

 

Licht –en lasertherapie werkt snel en effectief, maar heeft geen effect op de verdere conditie, kwaliteit en structuur van de huid. Bovendien gaat het huidverouderingsproces ondertussen gewoon verder. Als je daar ook wat aan wilt doen, kunnen therapeutische huidproducten worden ingezet. Door middel van een op maat samengesteld protocol van ZO Skin Health producten kun je thuis je pigmentvlekken aanpakken en tegelijkertijd je huidconditie verbeteren. Dit gebeurd doordat we de hele huid weer gezond maken i.p.v. alleen de zichtbare symptomen aan te pakken. Door middel van hoogwaardige werkzame ingrediënten zorg je ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om zelf de functies en de processen in de huid weer te herstellen. Kort samengevat zorgen deze producten o.a. voor:

  • Stimulatie van huidvernieuwing. Hierdoor zullen de bovenste huidlagen (mét het ongelijkmatig verdeelde pigment en oneffenheden) versneld afschilferen. De huid wordt hierdoor gladder.
  • Je talgproductie wordt genormaliseerd en de hydratatie van de huid wordt hersteld. Hierdoor ontstaan er minder onzuiverheden en wordt je huid minder gevoelig.
  • Pigmentaanpak door: het normaliseren van de pigmentproductie en de verdeling van het pigment + het oplichten van bestaand pigment en het voorkomen van de vorming van nieuw pigment.
  • Het stimuleren van de collageen en elastine productie. Dit zijn de eiwitten die je huid stevig en elastisch houden. Met als resultaat dat fijne lijntjes verminderen, de huid steviger aanvoelt en de huidtextuur fijner wordt.

Al met al zorgen deze producten dus voor algehele huidverbetering en huidverjonging met een natuurlijk en langdurig resultaat. Bovendien zijn deze thuisproducten geschikt voor alle huidtypes en zijn ze buiten het gezicht ook toepasbaar op de rest van het lichaam (en dit willen we nog wel eens vergeten!).

Wilt u een persoonlijk huidadvies of meer uitleg over de behandelmogelijkheden en de producten? Neem dan contact met ons op.