MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Café-Au-Lait Vlek

Café-au-lait vlek betekend letterlijk: ‘koffie met melk vlek’. Dit is een onschuldige pigmentvlek die vaak al bij de geboorte aanwezig is. In sommige gevallen ontstaat deze nog binnen enkele weken of maanden na de geboorte. De vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen. Ze zijn egaal bruin (de kenmerkelijke koffiekleur), vaak ovaal van vorm en kunnen in allerlei afmetingen voorkomen.

Lees verder

Hoe ontstaat het?

Alle wondjes of ontstekingen kunnen littekens veroorzaken. Door zo’n ontsteking kan het bindweefsel van de huid worden beschadigd. Om dit te repareren maakt het lichaam vervangend bindweefsel (littekenweefsel) aan dat stugger en veel dunner is dan het originele bindweefsel.

Factoren die invloed hebben op het ontstaan van een litteken zijn: de ernst, diepte en duur van de ontsteking en de kwaliteit van het genezingsproces (aanleg, krabben, huidconditie). Daarnaast geldt: hoe langer de acné actief is, hoe groter de kans is op beschadiging van het weefsel.

Meer informatie

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Er is geen medische reden om café-au-lait vlekken te verwijderen. Indien ze als cosmetisch storend worden ervaren kunnen deze effectief behandeld worden door middel van:

Direct een afspraak maken?