Wallen

Wat is het?

Wallen zijn de bekende ‘zakjes’ onder de ogen die een vermoeide uitstraling kunnen geven, al dan niet in combinatie met donkere kringen.

Hoe ontstaat het?

Wallen onder de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een overschot aan huid, een lokale ophoping van vet of de aanwezigheid van vocht.

Bij het ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af en wordt het bindweefsel dunner. Als gevolg hiervan kan het onderhuids vetweefsel, onder invloed van de zwaartekracht, gaan zakken. Daarnaast is het mogelijk dat u als gevolg van een ingreep of injectables in het gelaat last krijgt van vochtophoping rond uw ogen. Dit laatste herstelt in de meeste gevallen vanzelf weer.

Ook kan er sprake zijn van donkere kringen onder de ogen. Dit kan worden veroorzaakt door: volume verlies en het dunner/slapper worden van de huid (waardoor een schaduw wordt gecreëerd), de aanwezigheid van pigment en/of het doorschijnen van bloedvaatjes.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Tijdens een consult kunnen wij beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten. Eventuele verwijzing of samenwerking met een plastisch chirurg of cosmetisch arts kan hierbij aan de orde zijn. De behandelmogelijkheden die wij bieden zijn:

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl