MAAK EEN AFSPRAAK

Je kunt bij ons terecht met al je huidvragen.

Afspraak Maken

Peelings bij Dermavisie

Een peeling is een vloeistof met één of meerdere zuren, die ervoor zorgt dat de bovenste laagjes van de opperhuid afschilferen. De oude beschadigde huid gaat er hierdoor af en een nieuwe, gezonde, gladdere en egalere huidlaag komt tevoorschijn. Daarnaast heeft elk type zuur unieke effecten op de huid. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ontstekingen verminderen, de talgproductie remmen, hydrateren, de huidstructuur verbeteren en pigmentvlekken verminderen. Peelings kunnen hiernaast ook variëren in sterkte en intensiteit, waardoor er voor iedere huid een geschikte peeling is.

Lees verder

Wat kunnen we ermee behandelen?

Peelings worden bij Dermavisie voornamelijk toegepast bij acnétherapie. Door middel van salicylzuur -en glycolzuur peelings kunnen mee-eters, puistjes en rode of donkere verkleuringen op de huid worden verminderd. Peelings kunnen zowel op het gezicht als op het lichaam worden toegepast.

Zijn er complicaties mogelijk?

Peelings kunnen worden gezien als een zeer veilige behandeling. Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. In uitzonderlijke gevallen kunnen de genoemde huidreacties heviger zijn. Soms heeft men bijvoorbeeld wat langer last van roodheid dan gemiddeld. Dit trekt echter altijd bij. Complicaties als pigmentvlekjes kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen en instructies. Omdat de huid de dagen na de behandeling wat kwetsbaarder is, bestaat er altijd een kleine kans op infecties als – maar niet beperkt tot – Herpes Simplex. Neem in het geval van (enige) complicaties of bij twijfel contact op met de behandelaar voor een eventueel aanvullend advies.

Boek afspraak

Voor –en nazorg instructies

  • Het gebruik van producten met benzoylperoxide dient ± 2 dagen voor voor een peeling tijdelijk te worden gestopt en bij gebruik van retinoïden (bijv. ZO Skin Health producten met 0,25 – 1% retinol) ± 7 dagen. Volg hierin de instructies van de behandelaar. Het gebruik mag weer worden hervat als de huid volledig is genezen. Meestal is dit ongeveer een week na de peeling.
  • De huid is extra kwetsbaar/gevoelig na de behandeling. Behandel de huid daarom voorzichtig. Vermijd de eerst 48 uur na de behandeling: zwemmen, hete baden/douches/sauna, zware inspanning en haarkleuring. Vermijd daarnaast scrubben en wrijven met een handdoek totdat de huid weer volledig is hersteld.
  • Krab of trek niet aan schilfertjes om eventuele littekenvorming, pigmentvlekken of infecties te voorkomen.
  • Bescherm de huid goed tegen directe blootstelling aan zonlicht met een zonnebrandcrème met een SPF van 30 of 50 voor minimaal 14 dagen na de behandeling om pigmentvlekken te voorkomen.
  • Het is belangrijk de behandelaar gedurende het behandeltraject op de hoogte te stellen van (veranderingen in) medicatiegebruik, zwangerschap/borstvoeding, allergieën, een koortslip (en andere actieve infecties) of andere bestaande (huid)aandoeningen.

Direct een afspraak maken?

De behandeling

Vóór de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland om uw huid(probleem) te bekijken en te bespreken. In dit gesprek krijgt u daarnaast alle benodigde informatie over de behandeling(en) en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst gereinigd en daarna ontvet met een voorbereidende lotion. Vervolgens wordt de gekozen peeling gelijkmatig over de huid verdeeld in één of meerdere lagen. Dit geeft meestal enkele minuten een wat prikkend of branderig gevoel. Na een paar minuten stopt de peeling zelf met werken of wordt de peeling geneutraliseerd. Tot slot kan de peeling worden versterkt met retinol of wordt een zonnebrandcrème aangebracht.

Na de behandeling

Direct na de behandeling ziet de huid er wat rood en soms licht gezwollen uit. Dit neemt meestal in enkele uren na de behandeling af. Daarnaast kan een prikkelend, tintelend, jeukend, geïrriteerd of trekkerig gevoel worden ervaren. Dit neemt doorgaans binnen 24 uur weer af. Na ongeveer 3 dagen kan de huid licht gaan schilferen, meestal beginnend rond de mond en kin. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen er nu afschilferen en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Daarnaast kunnen er bij intensievere peelings wat korstjes ontstaan. De eventuele korstjes vallen er na gemiddeld 2 weken vanzelf weer af.

Het resultaat

Peelings worden vaak toegepast in kuurverband. Het is afhankelijk van de soort huidklachten en de ernst van de huidklachten hoeveel behandelingen er nodig zijn. Veelal is er na iedere behandeling verbetering zichtbaar. Tussen de behandelingen zit een interval van minimaal twee weken. Het doel is om deze interval steeds verder te vergroten. Om het behaalde resultaat vervolgens te behouden kan het raadzaam zijn de behandeling af en toe te herhalen of thuisproducten te gebruiken.