Sproeten

Wat zijn sproeten?

Sproeten zijn kleine gepigmenteerde vlekjes die vooral voorkomen bij mensen met een lichte huid en blond of rood haar. De vlekjes kunnen roodachtig tot bruin zijn en komen met name voor op het gezicht en andere zonbeschenen delen.

Hoe ontstaat het?

Sproeten ontstaan doordat, onder invloed van de zon, de hoeveelheid pigment in de huid toeneemt. Daarnaast spelen factoren als erfelijkheid en huid -en haarkleur een rol. Sproeten zijn overigens onschuldig en worden nooit kwaadaardig. Daarentegen zijn mensen met een licht huidtype wel gevoeliger voor zonnebrand en lopen daarmee meer risico op zonneschade. Het beschermen van de huid is daarom erg belangrijk. Uw huidtherapeut kan u hierin adviseren.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Er is geen medische reden om de sproeten te laten verwijderen. Indien de sproeten als cosmetisch storend worden ervaren, kunnen deze behandeld worden. Dit kan door middel van:

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl